Comprehensive services in areas of testing, inspection, certification and training.

Školení první pomoci

     

Zaměstnanci SZÚ v Brně a v Jablonci nad Nisou byli ve dnech 10., 15. a 16. ledna proškoleni v podávání první pomoci a v používání automatizovaného externího defibrilátoru (AED), který je k dispozici v SZÚ na recepci v Brně i v Jablonci.

Celkem ve třech termínech se školení zúčastnilo celkem 57 zaměstnanců. Školení bylo uspořádáno ve spolupráci se společností RZP a. s., která se specializuje na vzdělávání zdravotnických pracovníků a poskytování kurzů první pomoci široké veřejnosti. Školení probíhalo pod vedením Bc.Aleše Vosáhla, odborníka a záchranáře s více než 20 letou praxí.

V první části školení bylo cílem předat a upevnit teoretické vědomosti potřebných k poskytování první pomoci. Ve druhé části si účastníci vyzkoušeli:

Na tomto místě se patří poděkovat organizátorům školení a také panu Vosáhlovi za předání velmi přínosných znalostí a dovedností poutavou formou. Snad nikdo z nás nebude muset tyto znalosti použít, nicméně je důležité být připraven pro případ nenadálých událostí.

Během školení byla také představena užitečná bezplatná aplikace „Záchranka“ pro mobilní telefon. V případě nouze si můžete přivolat prostřednictvím aplikace pomoc. Operátorovi jsou předány přesné údaje o vaší poloze, což je velmi užitečné v případě potíží v místech, jako jsou lesy, hory atp. Aplikace také obsahuje návod, jak se zachovat při poskytování první pomoci. O této aplikaci se hovoří jako o největší revoluci od zavedení linky 155. Jedná se o užitečnou pomůcku, která opravdu pomáhá zachraňovat životy. Více informací o aplikaci naleznete zde: https://www.zachrankaapp.cz/

 

 

newsletter

Subscribe to our newsletter

News from the world of testing, inspection and certification